Schuurmachine kopen

Een verbouwing is een grote klus waarbij je verschillende gereedschappen nodig hebt om het project tot een succesvol einde te brengen. Waarschijnlijk denk je bij gereedschap aan een hamer, een zaag en een schroevendraaier, maar er zijn ook veel minder bekende gereedschappen die erg handig kunnen zijn bij een verbouwing. Of je nu een ervaren klusser bent of net begint met verbouwen, er zijn een aantal essentiële gereedschappen die niet mogen ontbreken in je gereedschapskist. In deze blog staan vier dingenop een rij die echt onmisbaar zijn tijdens het verbouwen. Alvast veel klusplezier!

Een boormachine 

Het eerste gereedschap is wel meer standaard tijdens een verbouwing, maar wel echt onmisbaar. Een boormachine is namelijk één van de meest veelzijdige gereedschappen die je nodig hebt tijdens een verbouwing. Of je nu gaten moet boren voor het ophangen van planken, het bevestigen van kasten of het monteren van meubels, een boormachine is onmisbaar. Natuurlijk kun je voor het vastdraaien van schroeven vaak ook een schroevendraaier gebruiken, maar een boormachine werkt in tegenstelling tot een schroevendraaier veel sneller. Zorg ervoor dat je een boormachine hebt met verschillende boorbits en schroefbits, zodat je voor elke klus het juiste gereedschap hebt. Daarnaast is het handig om een accuboormachine te hebben, zodat je niet afhankelijk bent van een stopcontact en vrij kunt bewegen tijdens het klussen. Vaak kunnen boormachines met veel verschillende bits erg duur zijn en zul je die na je verbouwing niet meer regelmatig gebruiken. Je kunt er daarom ook voor kiezen om een boormachine te huren. Dit is handig als je de boormachine niet vaker zult gebruiken en het is ook nog eens goedkoper. 

Een laserwaterpas

Vergeet de traditionele waterpas en gebruik in plaats daarvan een laserwaterpas. De laserwaterpas is een modern gereedschap dat de traditionele waterpas ver overtreft in nauwkeurigheid en gemak. Dit gereedschap projecteert een rechte laserlijn op muren of andere oppervlakken, waardoor het uiterst eenvoudig is om perfecte horizontale of verticale lijnen te creëren. Bij sommige werkzaamheden is het erg belangrijk om perfect rechte lijnen te hebben. Dit is bijvoorbeeld relevant bij het leggen van tegels of het installeren van gipsplaten. Bij het gebruik van een normale waterpas kunnen planken alsnog scheef worden opgehangen. Een laserwaterpas is nauwkeuriger, waardoor je gegarandeerd rechte planken zult hebben. Als je stopcontacten of schakelaars op een rechte lijn wilt ophangen, is een laserwaterpas ook erg handig.

Gereedschap voor onbereikbare plekken

Tijdens het verbouwen van een ruimte waar je niet zo bekend bent, kunnen sommige plekken moeilijk te bereiken zijn. Ook wil je voorkomen dat je tijdens het boren per ongeluk een kabel of leiding raakt. Hiervoor kun je een stud finder gebruiken. Dit elektrische gereedschap maakt het makkelijk om achter de muren te kijken. Zo weet je precies waar de kabels en de leidingen zitten en kun je met een gerust hart in de muur boren. Een stud finder is ook erg handig om te kijken of een bepaalde plek stabiel genoeg is voor het houden van zware objecten. Voor kleinere ruimtes kun je gebruikmaken van een inspectiecamera. Dit gereedschap maakt het ook mogelijk om achter de muren te kijken. Daarnaast kun je met een inspectiecamera de leidingen bekijken en zo verstoppingen of lekkages opsporen. 

 

Denk aan een vervangende ruimte

Tijdens een verbouwing werk je in een lege ruimte. Voor een verbouwing van een grote loods of een andere grote werkplek zul je tijdens de verbouwing een vervangende ruimte nodig hebben. Het is dus handig om tijdens je verbouwing gebruik te maken van een tijdelijke loods. Deze loodsen zijn snel op te bouwen en af te breken, wat ze ideaal maakt voor gebruik bij seizoensgebonden pieken in productie, tijdelijke projecten of noodsituaties waarbij extra ruimte vereist is.

Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *